Deurmat

Home » Vloerbedekking » Deurmat

Deurmatten, voor behoud van uw vloer

Misschien vindt u ze niet mooi of zelfs lastig, maar deurmatten hebben een belangrijke functie: ze zijn essentieel voor het behoud van uw vloer. Door buiten en binnen een goede matten neer te leggen verlengt u de levensduur van uw vloer, zeker al u ze regelmatig schoonmaakt en tijdig vervangt. De matten voorkomen dat er steentjes, vuil, zand en water op of in uw vloerbedekking belanden.

Er zijn matten in veel verschillende soorten en maten, maar wat is nu een goede deurmat voor u? Het antwoord hangt af van vele factoren.

 

Deurmatten voor binnen en buiten

Woont u ergens met veel zand of modder of in een stad met minder vuil? Welke vloer komt er na uw mat, tapijt, pvc, laminaat of vinyl?

Kies voor buiten voor een borstelmat of spaghettimat. Die zorgen ervoor dat het grofste vuil buiten blijft, waardoor het dus ook niet op de binnenmat komt.

Voor binnen zijn er verschillende typen deurmatten met ieder hun eigen specifieke eigenschappen. Droogloopmatten hebben als primaire functie om veel vocht op te nemen. Een nadeel is dat ze geen borstelende werking hebben en ook beperkt zand kunnen opnemen. Een droogloopmat werkt perfect in combinatie met een borstelmat voor buiten.

Een ander optie is een schoonloopmat. Deze matten hebben een synthetische vezel die vuil kan opnemen. Hoe dikker de vezel hoe beter deze kan borstelen. Deze mat is minder geschikt om water op te nemen, daarom zijn er ook combinatie-deurmatten die zowel harde als zachte vezels hebben.

Voordelen van een deurmat op maat

  • Een precies passende mat voor elke buitendeur
  • Verlengt de levensduur van uw vloerbedekking
  • Voor elke situatie een oplossing

Wij geven u een deskundig advies en samen komen we tot de juiste keuze voor uw woning en/of kantoor.

Ruime keuze in vloerbedekking

Naast deurmatten leveren we ook de verschillende soorten vloerbedekking die u met die matten beschermt. Wat dacht u van een combinatie van verschillende soorten vloeren? U vindt bij ons vast tapijt en tapijttegels, pvc-vloeren, laminaat en vinyl.